Sunday, 20 November 2011

berlalu pergi ~


ikhlasnya hati seringkali di salah erti
tulusnya budi x pernah ekau hargai
ak berlalu pergi dgn kelukaan ini
ku mengalah, ku bersabar

bertentang mata seolah-olah tiada apa
berpaling muka ad sja yg tidak kena
kau mencari sbb dan alasan yg kukuh
supaya hajatmu utk pergi tercapai
manis di bibir memutar kata
siapa terlena pstinya terpukau
pujukmu, rayumu, suaramu
yg menagih simpati dan harapan

engkau pastinya tersenyum
dgn pengunduran diriku
tetapi bagiku pula satu ketenangan
andai kita terus bersama
belum tentu kita bahagia
ku tinggalkanmu walau tanpa kerelaan
yg nyata kau x pernah berubah 

cinta indah
cinta juga boleh menjadi sakit
begitu yg kurasakan kini
perit hatiku tinggalkan cinta
x pernah terbayangkan
dan x pernah terpikirkan
bahawa kita akn berpisah
namun harus kurelakan
utk hidupmu agar lebih baik dan bahagia

maafkan aku setulus hatimu
kepergian diriku ini bkn keinginanku
jgn bersedih dgn keadaan ini
aku yakin kau akan bahagia
jika kau menangis
aku juga akn ikut menangis
terima saja semua ini aku lakukan demi kebaikan mu

setelah aku pahami
aku bukan yg terbaik, yg ada di hatimu
sekarang x dpt disangsikan lg
ternyata dirinyalah, yg ada dihatimu
bukanlah diriku

kini maafkanlah aku
bila ku menjadi bisu terhadap dirimu
maafkan aku bila ku menjadi dingin terhadapmu
maafkanlah aku
walau ku masih menyayangimu
walau diriku masih memerlukanmu
ku harus meninggalkanmu
ku harus melupakanmu
ku harus merelakanmu

Saturday, 19 November 2011

i'm TIRED !


i'm tired of crying
i'm tired of yelling
i'm tired of being sad
i'm tired of pretending
i'm tired of being alone
i'm tired of being ignored
i'm tired of being angry
i'm tired of feeling crazy
i'm tired of feeling stuck
i'm tired of needing help
i'm tired of remembering
i'm tired of missing things
i'm tired of feeling worthless
i'm tired of feeling empty inside
i'm tired of not being able to just let go
i'm tired of wishing i could start all over
i'm tired of dreaming of a life i will never have
but most of all,
i'm just tired of being tired !

Friday, 14 October 2011

GIRL'S LANGUAGES



if she don't text u,
it is bcoz she's waiting for u to text her

when she walks away from u,
she wants u to follow her

when she's quiet,
ask her what's wrong

when she ignores u,
give her ur attention

when she pushes u away,
pull her back

when u see her crying,
wipe her tears and ask what's wrong

when she says go away,
just go close to her and give a hug  


Monday, 26 September 2011

MOOD : unstable ~


rase cm dh lame sgt ak x update belog nieyh kannn !
ttbe rase cm nk membebel plak hari nieyh
bkn sbb terlalu free or nothing else to do,
tp sbb rase kepala nieyh cm sgt serabut skang !

ak xnak laa membebel kt kwn2 aku
ciannnn diorng nnt 
dh byk bnd ak ngadu kt diorng
(fai, jaja, ain, shera n syura)
thnx my dearest friends !
HEHE
so da best weyh ak luahkan kt cnie jew la ehhhh


ermmm,
byk sgt ke prob ak skang nieyh??
xde la byk sgt ponnnn sbnrnye
tp rase cm xleyh nk handle diri sndiri skang
rase cam byk sgt bnd yg mnyerabutkan kepala otak ak nieyh

mood alwaiz unstable
bile2 mase je ak bley berubah
tgah gelak2 ak ttbe je rase sedih
tgh hapy2 ttbe je rase sgt tnsionnnn !
ttbe je TERnangis sorang2
*n sometimes kt dpn org pon bley meleleh weyhhhh
memalukannn 
tp tuh la hakikatnye hdup ak skang nieyh
(i hate sadness, but sadness loves me tooo much)

owh ye,
one more thing !
aku rase skang nieyh ak btol2 dh byk skitkan ht org
bkn ape,
kdg2 ak rase cm ak mls nk berinteraksi ngn sape2
mls nk lyn sape2
bkn korang merimaskan ke ape,
tp sbb ak yg rimas ngn hidup ak skang


sob3 ~
sory sory n sory !
ak x sngaje
ble ak tnsion mmg ak 'suke' marah2 org
bkn sje2 nk mrh,
tp feel release tauuu
nseb la kannn sape2 yg crik ak tym ak mrh tuhhh
sape2 yg ak TERmarah tuhhhh,
maap k!
huhu O_o

pasal stdy xpyh ckp lahhhh
mmg over stress ak dibwatnye !
nak2 plak tyme class pack cm ape jewww
ciannn perot ak,
lpar ~ nk mkn tauuu !
HEHE

actually,
byk lagi ak nk 'luahkan' kt cnie
tp mase agk limit lahh skang
byk ag bnd lain nk dbwat nieyh
yg pnting ak nk tidoooo dluuuuu
ngantok sgt !
papai seme
thnx 4 reading dis 'poyo' entry!
(^_~)

Tuesday, 23 August 2011

3 jenis penipuan yg selalu dilakukan oleh lelaki

kenapa menipu? nk tau pe yg lelaki selalu tipu?

sy masih single/belum berkahwin
ini merupakan penipuan yg paling sering dilakukan oleh lelaki..boleh dikatakan sebahagian besar daripada lelaki berasa takut utk memberitahu status mereka..mungkin mereka mempunyai alasan yg tersendiri mengapa mereka melakukan penipuan ini..pasti lelaki yg pernah melakukan penipuan ini ada jawapannya.

sy kerja.............
utk permulaan perkenalan, kebanyakan lelaki lebih gemar utk merahsiakan status pekerjaan mereka..ini mungkin kerana mereka takut peratus utk memikat seseorang wanita itu akn turun sekiranya memberitahu pekerjaan yg sebenar..mereka lebih selesa utk bersifat lebih terbuka apabila perhubungan yg mereka harapkan semakin kukuh..berkemungkinan juga ada lelaki yg tidak suka wanita terpikat kpd mereka atas faktor kewangan, tetapi jumlah lelaki seperti ini hanyalah terlalu sedikit.

sy sibuk bekerja
ini juga merupakan penipuan yg sering dilakukan oleh lelaki utk memberi ruang utk diri mereka sendiri..ia adalah cara mudah utk mereka menghabiskan masa bersama rakan-rakan atau melakukan aktiviti lain tanpa perlu mendengar leteran daripada pasangan..sebahagian lelaki bersetuju bahawa mereka menipu adalah utk mengelakkan leteran dan bukannya berbentuk utk melakukan kecurangan

p/s : suka utk ak igt kn kt sini .. tak semua lelaki adalah sama .. setiap lelaki di muka bumi ini ad character dia sndiri (^^)

Thursday, 11 August 2011

to guys~jgn la bwt girls menangis


guys,
pernah x korang terpikir 
kenapa seorg perempuan menangis hnya sbb seorg lelaki?
mybe sbb korang dah terbiasa dgn auta bahawa perempuan mmg suka menangis 
mnybbkn korang bwt xksh je ble girls korang menangis

seorg prmpuan xkn sng2 menangis,
tp hnya bile dia dh mula syg or cinta korang,
dia sanggop merendahkan egonya semata2 sbb korang 

bila dia menangis di hadapan korang,
bila dia menangis sbb korang,
pandanglah mata dia,
boleh ke korang rasa ape yg dia rse?
pernah ke korang cuba memahami apa yg dia rse?
pikirkanlah!
berbaloi ke dia menangis
dihadapan korang
hnya kerana korang??

dia menangis bkn sbb dia lemah
dia menangis bkn sbb dia nk kn simpati
tp,
dia menangis sbb dia x mmpu lg nk menangis dlm ht
kesediahn yg dia rse dh smkin xsnggop disimpan dlm ht

guys,
cuba korang amik mse ckit n pikir
jika si dia menangis hnya sbb korang
mybe dh smpai msenye korang pikir mana silap korang
sbb hnya korang yg tau jwpnnye

fikirkan..
sbb satu hr nnt,
mungkin dh trlalu lmbt utk korang menyesal
atau mybe dh trlalu lmbt utk korang ckp "maafkan sy.."

guys,
kalo sorg prmpuan menagis sbb korang,
jgn lah korang biarkn dia menangis keseorngan
temankan lah dia,
berada lah kt sisi dia
sbb dia lah yg akn setia dgn korang smpai akhir hyt nnt

guys,
kalo seorg prmpuan menangis sbb korang,
jgn lah korang tinggalkan dia selagi dia masih mmrlukan korang
kerana korang hnya akn merosakkan hidup dia

guys,
jgn pernah korang ckp syg,
jgn pernah sesekali ckp korang cinta kpd seorg prmpuan,
slagi korang blom btol2 ykin yg korang xkn tnggalkan dia
atau slagi korng blom btol2 yakin n sdia utk brcinta
sbb,
korang hnya akn mmbuatkn dia menangis n derita

" mudah bg seorg prmpuan utk berpura2 melupakan cinta lamanya,
terutama cinta pertama,
tp.......
bukan mudah utk mmbuang parut dlm jiwanya "

~ the end ~


Monday, 8 August 2011

saat kau pergi



saat kau pergi


berlinanglah air mataku


betapa cinta ku rasakan


kebahagiaan itu kini lenyaplah sudah


tak pernah ku inginkan perpisahan ini terjadi


ku hanya bisa merelakan


jika mmg kau fikir ini lah yg terbaik


tak perlu kau beri alasan


mengapa kau ingin pergi meninggalkan diriku


karena ku yakin 


mungkin semuanya itu bisa membuatmu bahagia


sepenuhnya ku menyedari


bahwa cinta itu tak mesti harus memiliki


namun ku akan terus selalu 


menyayangimu setulusnya hati




Friday, 22 July 2011

attention !!



aii sahabat sekalian
xde ape pon sbnrnye
aku juz nk gtau nieyhh
atas pendapat seseorg yg aku hormat
aku akn bwt a few changes sal contents dlm blog aku nieyh
hehehe
aku akn kurangkan cte sal diri aku
(kalo bley laaa...heee)
nantikannnnn entry bru aku
tgok la pe yg aku akn mrepek kt cnie pas nieyh ek
huhu 
tuh jew la utk hr nieyh
xde mood nk mrepek pnjg2
papaiiiii seme
^_^


phOeNix 0307


tgah boring td ttbe trigt zmn skola dlu
a.k.a zaman innocent
hahaha
innocent la sgt kannn
walaupon cm agk poyo tyme skola dlu,
ak nk gak la share
ce korang tgok
'transformasi' aku sjak dr F1 smpai F5
hehehe
exclusively present to u...!!
tadaaaaa..^_^





hahahaha..
nie lahhh rupa ak yg sgt 'innocent' mse form 1
'comel' tak??
hehehe

oleh sbb aku x jmpe pic mse form 2,
tgok jew la pic tyme form 3 tros
nnt aku selongkar album aku cri pic mse f2
heee



x byk la pic yg aku leyh ltak cnie..
bese la skolah pmpn
pics pon mst la byk pics kami 'free hair' kann
huhuhu
xpelaaa,
ckit pon jd laaa

nextttt...
nieyhh tyme form 4 lak..





ckup la tuhhhh
last skali
final year!!
mse form 5 laaaa
^_^






pics mse form 5 sgt bnyk sbnrnye
tp x kuase la den nk ltak seme nye kt cnie kann
^_^
ak xnk la komen satu2 pic
sbb ak xtau nk komen ape
tapi for sure aku sgt3 rndu zmn skola !!


last but not least
i luv u PHOENIX !!
sgt3 byk sweet memories dgn korang
misss u all soooo damnnnnn muccchhhh !!


korang dilamun cinta ??


hari ni aku just nak share ciri-ciri org dilamun cinta
mst kbykn dr korang pernah bercinta kan?
honestly,
aku sndiri sbnrnye xtau cinta tuh ape
sbb aku blom pnah bercintan nieyh
^_^
*****
 bg yg dpt disatukan dgn yg tercinta 
dgn ikatan yg sah, 
tentu happy n bhagia kann
tp tak semua org akn dpt apa yg diinginkan 
apa boleh buat,
bkn jodoh la tuh namenye
*****
mcm mana kita nak tahu die tuh cinta sejati kita ?
atau sape yg berhak dpt cinta kita ?
takde satu ayt tepat menggambarkan cinta 
sbb setiap org ada maksud cinta yg berbeza-beza
ini disebabkan cara seseorg terima cinta mungkin tak sama dgn yg lain
*****
if korang kompius samada tgh dilamun cinta atau tak 
cuba cek ciri2 kt bawah nieyh
ada tak ?? 

♥ korang jatuh cinta bila..
bila korang bersama dgn si dia, korang akn berpura-pura tak menghiraukannya                     
tapi bila dia tiada, korang akan mencarinya di mana2.

♥ korang jatuh cinta bila..
walaupon ada org lain yg selalu bersama korang dan buat korang gembira,
tapi pandangan dan perhatian korang tetap hanya pd dia

♥ korang jatuh cinta bila..
setiap kali bangun waktu pagi,org pertama di fikiran korang ialah dia,
walaupon dia tiada di sisi, korang akn tetap menunggu dia

♥ korang jatuh cinta bila..
sepatutnya dia call korang utk beritahu keadaan dia, tapi dia tidak menhubungi korang.
korang akn rasa gelisah dan tak sabar menunggu panggilan dr si dia

♥ korang jatuh cinta bila..
bila korang rasa excited dan bahagia  dpt sms pendek atau email ringkas daripada dia,
berbanding sms atau email yg panjang dari org lain

♥ korang jatuh cinta bila..
bila korang taknak padam mesej yg byk dlm inbox  hanya kerana satu sms dari dia ada dlm inbox

♥ korang jatuh cinta bila..
bila korang dpt 2 tiket wayang percuma, org pertama yg korang fikir tanpa ragu2 adalah dia

♥ korang jatuh cinta bila..
korang ckp si dia hanyalah kawan biasa, tapi korang sedar yg korang sebenarnya tak boleh elak dari dia..setiap masa korang fikirkan dia

p/s : bila korang baca artikel ni dan seseorang muncul di fikiran, dia lah insan yg korang cintai ♥